perjantai 21. heinäkuuta 2017

Vappuja ja asunnon hakua (toukokuu)

Vielä illalla, kun pääsin takaisin Brissyyn, päätin väsätä itselleni tulevan vapun kunniaksi pienen ylioppilaslakin spraypurkin kannesta, valkoisesta huovasta, nahkapalasta ja puolikkaasta kammasta. Hiano tuli! Vaikka virallinen vappuaato Suomessa onkin aina 30.4, juhlittiin vappua täällä jo lauantaina 29.4. Sää suosi, +27 ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. Meitä kokoontui noin sata suomalaista juhlimaan vappua Kangaroo Pointille. Paikalla oli lähinnä Brissyssä jo pitkään asuneita suomalaisia ja perheitä, mutta kyllä meitä nuoriakin parisen kymmentä joukkoon mahtui sekä muutama karvakuono! Brisbanen Suomi-radiokin teki live-lähetyksen studiosta ja saatiin syyä kotitekoisia munkkeja sekä tippaleipiäkin jopa! Sima vain puuttui! Kokosin itselleni vappubrunssin lenkkimakkarasta, perunasalaatista, mansikoista sekä pussillisesta salmiakkia. Oli joku tuonut mukanaan jopa Turun sinappiakin! Me ”nuoret” lähdettiin viimosina noin seitsemän jälkeen ja päädyttiin kaikki aikaisin nukkumaan. Heh. Rauhallinen vappu siis. Sunnuntaina palasin takaisin ns. harmaaseen arkeen ja töiden etsinnän pariin. Siinä se seuraava viikko sitten taas menikin.

Daniel piti tuon viikon lauantaina bbq-juhlat lähimmille ystäville. Kovasti yritin osallistua kaikkien keskusteluihin, mutta taisin lopulta päätyä enempikin kuuntelijan rooliin. Yritä nyt pysyä kärryillä neljässä eri keskustelussa, kun kaikki puhuvat omalla murteellaan aussienglantia ja suurimmaksi osaksi pelkkää slangia. Hitto että aussit on muuten laiskoja lausumaan sanoja! Ja ne oikeatkin sanat pitää tietysti vielä lyhentää, jottei vahingossakaan puhu liikaa. :D Vähemmästäkin menee tämän suomitytön pää sekaisin. Kyllä tää mun lyhennetty englanninkielen taito vielä paranee!!! Sitä aina välillä nappaa sanoja matkaan mukaan ja välillä oon ihan hoomoilasena, kun en ymmärrä jotakin slangi-sanaa tai sanontaa. Pikkuhiljaa. Koska tuona lauantai päivänä tuli syötyä HIEMAN epäterveellisesti, hyppäsin illalla junaan ja menin läheiselle jäähalille yleisöluisteluun. Siis LUISTELEMAAN, BRISBANESSA! Whaaaat?? Oli tosi outo kontrasti, kun ulkona oli +25 ja hallissa sisällä se +5. Huomasin luistelun olevan erittäin suosittu varsinkin teinien keskuudessa. Kaveriporukalle luistimet jalkaan ja jäälle. Jälkeenpäin voi sitten juoda kaakaot. Aika mahtavaa. Itse otin kyseisen pari kolme tuntia täysin treenimielessä. Pyysin terävimmät luistimet, mitä hallista löytyi. Malleja oli tasan yksi, one model fits all-mentaliteetilla. Luistimissa oli sellaset leveät rullaluistinmalliset kengät, kunnon turvakengät eikä luistimet. Ei niillä hyppyjä tai piruetteja saanut aikaiseksi, mutta kyllä niillä eteenpäin pääsi. Hikoilin ja käytin lihaksiani sen kaksi tuntia ja tunsin sen kyllä seuraavana päivänä.

Kävin sunnuntaina aamupäivästä kirpparilla etsimässä itselleni uusia vaatteita. Brisbanen eskustassa pidetään noin joka kolmas viikko aina suitcase rummage. Kirjaimellisesti se tarkoittaa sitä, että myyjät tuovat myytävänsä matkalaukuissa, josta sitten näitä tavaroita sitten ostetaan. Siinä tulee pepputreeni tehtyä samalla, kun kyykkii ylös ja alas. Ideana hyvä, mutta kaipasin Suomen kirppareiden järjestelmällisyyttä ja sitä, että vaatteet ovat esillä henkareilla ja pöydillä. Suurimmalla osalla myyjistä vaatteet olivat vain isoissa läjissä. Joo onhan se osa kirppareiden ideaa, että saa penkoa ja tonkia, mutta mä en tykännyt siitä yhtään. Yhden hassun paidan sain tuolta kirpparilta ostettua. Uuden yökkäripaidan My Little Pony-painatuksella. Tulee lapsuus mieleen. Lähdin siitä suoraan tapaamaan muita suomalaisia, joiden kanssa mentiin käymään läheisellä Mount Coot-hallä. Se on suosittu paikka turistien keskuudessa, joten sopeuduttiin hyvin massaan. Auringonlaskuun oli vielä hetki, joten lähdettiin käppäilemään ja katsomaan josko löydettäisiin jokea. Pienen pieni lammikko kyllä löyty ja joen uoma, mutta vettä siinä ei ollut nimeksikään. Tulipahan kuntoiltua, kun korkeuseroa oli jonkun verran. Saatiin tosi mageita kuvia myös auringonlaskusta. Siinä hytisten istuttiin pöydässä, kun syötiin meidän ruokia pimeän tultua. Voin sanoa, että siinä hetkessä ei olisi kevyt talvitakki ollut yhtään liikaa! Onneksi olin sattumalta pakannut sarongin mukaan, joten se lämmitti hiukan. Ainakin henkisellä tasolla, jos ei nyt niin fyysisesti.

Arkipäivät käytin taas töiden hakuun ja viikonloppuna rellestettiin Fishlane Marketeilla herkuttelemassa sekä Kurabyssa yhden suomalaisen perheen luona katsomassa Suomi-Norja jääkiekkopeli. Pääsin ihkaoikeaan saunaan! SAUNAAN! Suomesta raahatut saunakivetkin! Kunnon löylyt tekivät kyllä kutaa. Sain sen lian pois ihokerroksista ja mieli pääsi lepäämään saunan lämmössä. Meillä naisillä VÄHÄN venähti tuo saunavuoro, joten miehet joutuivat ottamaan pikalöylyt ennen matsin alkua. Suomen liput ja Suomi-päähineet olivat kovassa käytössä tuona iltana, kun kannustettiin Suomea ja elettiin peliä. Mikä teki illasta parhaan oli Taffelin dipit! Riemu repesi, kun löydettiin ne keittiön kätköistä. Pikkulinnut lauloi, että niitä talossa on, joten mulla tuli kunnon pikasprintti yläkerran keittiöön. :D Täällä kun ei tuota kermaviiliä ole, sekoitettiin vähän sourcreamia ja turkkilaista jukurttia. Sama koostumus ja melkein jopa sama maku kuin kermaviilin kanssa. Saatiin dippailla kurkkua, porkkanaa ja erilaisia sipsejä. Ei siinä kauaa mennyt kun kymmenen ihmistä rouskutti menemään. Oltiin kyllä kunnon suomalaista lätkäkansaa, kun Suomi-päähineet päässä istuttiin sohvalla huutamassa ohjeita pelaajille ja oltiin maamme myynneitä, kun tuli jäähyjä. Oli kyllä ihan mahtava ilta hyvässä seurassa.
Sai taas hirmusti energiaa tulevaan viikkoon ja töiden hakuun.

Koko seuraavan viikon juoksin katsomassa erilaisia huoneita ja asuntoja. Toki säästin Danielin nurkissa asumalla rahaa, mutta halusin muuttaa ”omilleni”. Olihan Daniel ja sen perhe mut jo kolmasti sinne ottanut kattonsa alle. Löysin lopulta kivan asuntokompleksin. Upea sisäpiha 25 metrin uima-altaalla, jacuzzi, pieni sauna, punttis sekä kivat brasialaiset tytöt kämppiksinä. Se ilo ei kestänyt pitkään. Yhden yön verran. Luulin muuttavani asumiskelpoiseen asuntoon. Meillä oli esimerkiksi 13 paistinpannua, jotka olivat täysin käyttökelvottomia. Keittiön kaakelilattialla juoksi pienempää ja isompaa ötökkää. Taisin sinä iltana tappaa noin 15 pikkutorakkaa. Jepjep. Onneksi tarkistin oman patjani! Ei sentään ötökät olleet päässeet sinne asti, mutta homeessa se oli. Nukuin sen ensimmäisen, ainoan ja viimesen yön olohuoneen nahkasohvalla kylmästä täristen. En halunut edes tietää, missä kunnossa tyyny ja peitto oli. Yritin näistä asioista keskustella vuokranantajan kanssa koko illan, mutta mitään vastuuta hän ei ollut valmis ottamaan, kun näistä puutteista kerroin. Totesi vain, että tämä ko. asunto ei ollut sitten mua varten. Damn right!

Otin sitten yhteyttä erääseen toiseen vuokranantajaan, joka asui samassa kompleksissa ja jonka asuntoa olin käynyt aiemmin kattomassa. Se vain oli parisen kymppiä kalliimpi viikolta. Pikamuutin hostelliin yhdeksi yöksi kaikkine tavaroineni, mutta onneksi vain tien yli. Kätsyä, kun oli hostelli vastapäätä. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus se yö. Ensinnäkin maksoin siitä 29 dollaria ja jaoin huoneen 11 muun ihmisen kanssa. Meillä oli käytössä tasan yksi vessa ja suihku. Pieni parveke olisi ollut myös käytössä, mutta perus hostelli ledellis-illan (lauantai-iltaisen) remuamisen jälkeen, parveke oli täynnä lasinsiruja. Sinne meni mun aamujooga-toive. Prkl. Yön nukuin yllättävän hyvin ottaen huomioon, että kolme miestä kuorsasi. Mä olin aikaisin pystyssä, noin seiskalta, joten sain syödä aamiaisenikin ylhäisessä yksinäisyydessäni. Taidan olla nyt kiintynyt muualla kuin hostelleissa asumiseen. Tunsin itseni liian vanhaksi, vaikka vielä maaliskuussa tuollaisessa asumismuodossa ei ollut mitään ongelmaa! Kai se riippuu myös ihmisistä, joiden kanssa jaat sen huoneen ja majoituksen. Kun keski-ikä on noin 22 ja aiheena pelkkä juhliminen, ei yhteistä puhuttavaa juurikaan muiden kanssa ollut.


Maanantai-aamu tuli ja pääsin muuttamaan siihen toiseen asuntoon. Meitä asui hetken aikaa viisi ihmistä pienessä asunnossa. Vuokranantaja majoitti kolmea kolumbialaista, jotka eivät olleet ollenkaan tyytyväisiä siihen, että ilmeistyin paikalle.Olisivat haluneet pitää asunnon keskenään, viaikka kyseessä oli jaettu huone ja asunto. Eli on siis täysin normaalia tuollaisessa tilanteessa, että ihmiset vaihtuvat. Kuulema tappelivatkin ihan asiasta vuokrantajan kanssa, vaikka hänen päätöksensä sehän on, kenet ottaa asumaan eikä nykyisten asukkaiden. Kyllä se huuto siltä kuulostikin tuona iltana. Tottakai mä tätä asiaa ihmettelin, kun asunnossa oli niin jäätävä ilmapiiri seuraavana aamuna. Yksi nainen muutti tuolloin tiistaina heti pois. Nooh loppuviikko meni yhtä jäätävissä tunnelmissa tän kolumbialaisen pariskunnan kanssa. Vuokranantajan kanssa tultiin loistavasti toimeen, kolumbiasta hänkin.

Satuin avaamaan suuni siinä työtilanteestani tutustuessamme ja sanoi seuraavana maanantaina, että lähde hänen mukaansa. Mentiin erääseen vuokrafirmaan ja ottivat mun cv:n siellä vastaan ja kovasti kyselivät kaikkea. Pääsin haastatteluun. Olin kuulema ensimmäinen, jonka ottivat hänen kauttaan edes haastatteluun asti. Kävin haastattelussa seuraavana päivänä, läpikävin kahden tunnin firman toimintatapa esittelyohjelman (mikä on muuten todella yleistä Ausseissa) ja maksoin aussilaisen rikosrekisteritutkintamaksun. Saman viikon launtaina olin jo töissä Raviradalla VIP-teltassa! Ikinä eläissäni ollut raviradalla saatika VIP-puolella töissä. Hyvä näin yhdellä kertaa kaikki! :D Oli upeaa katsoa sen ohikiitävän hetken verran ravihevosia, kun teltan ohi juoksivat. En ole ikinä ennen myöskään nähnyt raveissa käyviä ihmisiä. Näitä raveja ei voi siis verrata mihinkään perus Suomen Vermon ravirataan (tai mistä mä tiedän). Täällä ravataan helposti sellaisilla 200 000 dollarin ja siitä ylöspäin arvossaan olevilla hevosilla, joten summat eivät ole pieniä, mitä ihmiset pelaavat. Sen kyllä näki myös vaatetuksesta. Naisilla oli kaikilla vähintään erittäin siisti koktail-mekot päällä, pääasuste, kalliit korkokengät jalassa sekä hiukset ja meikki viimosen päälle laitettuna. Myös siellä VIP-alueen ulkopuolella. Tuona ensimmäisenä viikkona nautin suunnattomasti hyvästä pehmeästä ja korkealaatuisesta sängystä sekä alakerrassa olevasta saunasta. Sauna oli enempikin pieni koppero, joka vuosi liikaa lautojen välistä, meidän suomalaisten standardeilla kuin oikea sauna. Sain sen lämmitettyä jopa 75 asteeseen ja siitä lämmöstä sai hitusen nauttia, kun oli ylälauteella. Kyllä se ihon puhdistukseen ja rentoukseen kelpasi vallan mainiosti! Ja pakkohan siellä oli varoituskylttikin kiukaan vieressä olla. Ettei kukaan vahingossa vaikka istu kiukaan päälle sen ollessa päällä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti